CAS laat Troicki nog vier maanden wachten

Jeffrey

Tennisser Viktor Troicki blijft voorlopig geschorst. Het internationaal sporttribunaal CAS zei vandaag in 'ongeveer vier maanden' uitspraak te willen doen. Troicki stapte eind vorige maand naar het CAS om zijn schorsing van achttien maanden wegens het overtreden van de dopingregels aan te vechten.

Troicki had in april in Monte Carlo bij een dopingcontrole wel urine, maar geen bloed afgestaan. Volgens de Serviër had hij daarvoor toestemming gekregen van de dopingarts, omdat hij zich slecht voelde. Volgens de dokter kon Troicki de bloedtest overslaan als hij een uitleg naar de internationale tennisfederatie ITF zou sturen.

De volgende dag stond Troicki alsnog bloed af, waarbij zowel zijn bloed als urine schoon was. De ITF toonde zich echter weinig coulant en schorste Troicki wegens het weigeren van een dopingcontrole. Van de standaardstraf van twee jaar werd zes maanden afgehaald omdat Troicki 'onder stress stond'.

Troicki vindt dat hem groot onrecht is aangedaan. "Ik word behandeld als een crimineel terwijl ik niets heb misdaan. Ik ben altijd schoon geweest. Ik had alleen de verkeerde dokter die me niet vertelde dat ik iets riskeerde. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat het CAS beseft dat ik in goed vertrouwen heb gehandeld en volkomen onschuldig ben."