Final Fantasy XIV: A Realm Reborn breekt record

Jorwol

Afgelopen zondag heeft Final Fantasy XIV: A Realm Reborn het record gebroken voor meeste online gelijktijdige spelers in een open bèta. Maar liefst 150.000 gamers waren tegelijk aan het spelen.

Op zaterdag liet director Yoshida via Twitter al weten dat de servers het zwaar hadden en dat op dat moment er 120.000 spelers aan het gamen waren. Square Enix besloot daarom om twee extra servers te plaatsen in Japan, genaamd Typhon en Ultima.

Nog geen dag later liet Square Enix weten dat het record nogmaals gebroken was, toen waren er dus 150.000 spelers online.

Over de hoeveelheid spelers heeft men dus niet te klagen, maar Yoshida tweette wel dat er te weinig spelers in een ondersteunende rol speelden. Blijkbaar werd er te weinig als Marauder of Gladiator gespeeld.

Het vorige record stond op naam van Phantasy Star Online 2. Op 24 juli waren daar 107.259 spelers tegelijkertijd aan de gang met de open bèta.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is vanaf volgende week te spelen op zowel PlayStation 3 als pc. Een PlayStation 4-versie is ook onderweg, maar een releasedatum is nog niet bekend.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (Foto: Square Enix)