Meer anonieme tips over geweld

Redactie

Bij de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem zijn in de eerste zes maanden van dit jaar flink meer meldingen van geweldsdelicten binnengekomen dan in diezelfde periode een jaar eerder. Met name het aantal meldingen van mishandeling en straatroof liep op, maakte Meld Misdaad Anoniem dinsdag bekend.

Zo kwamen er 221 meldingen binnen over mishandeling en 102 over straatroof. Dat gaat om stijgingen van respectievelijk 68 en 64 procent ten opzichte van een jaar eerder.168 tips gingen over moord en doodslag.

Via het tipnummer 0800-7000 kwamen in de eerste zes maanden van dit jaar totaal 7750 anonieme meldingen binnen. Dat is een stijging van vijf procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens de directeur van het meldpunt maken mensen vaker melding omdat ze verontwaardigd zijn over gewelddadige delicten. Ook resulteert media-aandacht rond mishandelingen in meer meldingen. Beelden van mishandelingen in Tilburg en Eindhoven in uitzendingen van opsporinsprogramma Bureau Brabant leverden ruim vijftig anonieme tips op.