[Video] Herboren Sneijder wijst Galatasaray de weg

Boris (borisz)

Wesley Sneijder heeft ook in het eerste competitieduel van Galatasaray zijn goede vorm getoond. De middenvelder was met een treffer en een assist belangrijk. Sneijder werd vorige week niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, omdat bondscoach Louis van Gaal van mening was dat de middenvelder nog op zoek was naar zijn vorm.

In de wedstrijd om de Turkse Supercup antwoordde Sneijder vorige week met een ijzersterke wedstrijd tegen Fenerbahce. Ook vanavond maakte de oud-Ajacied indruk. Galatasaray opende het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Gaziantepspor. De Turkse topclub kwam al na acht minuten op voorsprong dankzij Sneijder. De Nederlander schoof de bal vanuit een moeilijke hoek onder doelman Senol Can door: 1-0.

Ook bij de tweede treffer van Galatasaray had Sneijder een aandeel. Met een subtiel lobje zette Sneijder Burak Yilmaz na 51 minuten vrij voor Can. De aanvaller omspeelde de sluitpost, maar werd vervolgens neergehaald. De toegekende strafschop werd door Yilmaz zelf benut: 2-0.

Het duel leek vervolgens gespeeld, maar een kwartier voor tijd kwam Gaziantepspor toch terug in de wedstrijd. Op aangeven van Mustapha Durak tekende Muhammet Demir voor de aansluitingstreffer. Verder dan dat kwamen de bezoekers echter niet, waardoor Galatasaray de openingswedstrijd van het seizoen winnend afsloot.


Wesley Sneijder scoort de 1-0. (Bron: YouTube)