[CL] Allegri bang voor conditionele voorsprong PSV

Redactie

Massimiliano Allegri denkt dat AC Milan het op fysiek vlak lastig kan krijgen met PSV in de play-offs voor een plaats in de Champions League. "PSV heeft al drie wedstrijden gespeeld. Wij alleen vriendschappelijk. Misschien lopen we wat dat betreft iets achter", zei de trainer van de Italiaanse club maandag op een persconferentie in Eindhoven.

Omdat de Serie A pas komend weekeinde van start gaat, wordt de heenwedstrijd dinsdag in de play-offs de eerste serieuze test voor Milan. "Ik ben heel nieuwsgierig hoe mijn ploeg zich zal houden", geeft Allegri aan. "Ik verwacht er heel veel van. Voor ons wordt dit de eerste wedstrijd die echt telt."

Allegri heeft PSV de afgelopen weken goed in de gaten gehouden en is onder de indruk. "Het is een hele sterke en jonge ploeg. Het vertrek van jongens als Van Bommel, Strootman, Mertens en Lens hebben ze goed opgevangen."

Met Urby Emanuelson en Nigel de Jong heeft Milan twee Nederlanders in de selectie. Allegri is over beide spelers positief. "Urby heeft een goede voorbereiding gehad en is verbeterd sinds hij terug is uit Engeland", refereert de trainer aan de verhuurperiode van Emanuelson bij Fulham. "Zeker ook op mentaal vlak."

De Jong begint aan zijn tweede seizoen in de Serie A. "Nigel is heel belangrijk voor ons", benadruk Allegri. "Helaas is hij veel geblesseerd geweest. Gelukkig voelt hij zich steeds beter thuis in het Italiaanse voetbal."