[EK Hockey] België wint ook tweede wedstrijd

Boris (borisz)

Op de derde dag van het EK Hockey in Boom spelen de heren hun tweede groepswedstrijd. Nederland - Engeland is de laatste wedstrijd op het programma. Eerder vandaag werden al drie duels gespeeld. Hierbij korte verslagen van de gespeelde wedstrijden. 

A: Spanje – Duitsland 3-6 (2-1)
Spanje liet Duitsland even flink schrikken door na de eerste helft een 2-1 voorsprong te nemen. Even leken onze oosterburen – die op de eerste speeldag van België verloren – in een penibele situatie terecht te komen, maar na rust herstelde de formatie van bondscoach Markus Weise zich uitstekend. Tussen de 43ste en 54ste minuut sloegen de Duitsers viermaal toe, waardoor de score een compleet ander aanzien kreeg. Toen alle stofwolken waren opgetrokken stond er een 6-3 stand op het bord.

A: België - Tsjechië 4-0 (2-0)
De mannen van bondscoach Marc Lammers zijn nog steeds in de race voor een plekje in de halve finale. De Belgen wonnen maandagavond met 4-0 van Tsjechië, dat nog steeds met lege handen staat. Onze zuiderburen kwamen binnen vijf minuten via John-John Dohmen op voorsprong. Tom Boon verdubbelde de marge vlak voor rust. In de tweede helft werd het via een eigen doelpunt van Tsjechië 3-0, waarna Cédric Charlier de 4-0 op zijn naam schreef. Woensdag is de allesbeslissende dag voor de Belgen. Wint of speelt de ploeg gelijk tegen Spanje, dan is de halve finale een feit.

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 België 2 6 +2
2 Spanje 2 3 +2
3 Duitsland 2 3 +2
4 Tsjechië 2 0 -9

B: Ierland - Polen 4-2 (2-1)
De Ieren visten maandag hun eerste punten op door Polen met 4-2 aan de kant te zetten. 'The Green Machine', waarvoor Conor Harte de openingstreffer maakte, stond na 35 minuten met 2-1 voor. Ook na rust trof Ierland tweemaal en Polen een keer doel. Opvallend: zowel bij Ierland als bij Polen stond een Hoofdklassegoalie in het doel. Kamponger David Harte verdedigde de goal bij de Ieren, Arek Matuszak (Schaerweijde) keepte bij Polen.

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Engeland 1 3 +1
2 Ierland 2 3 +1
3 Nederland 1 3 +1
4 Polen 2 0 -5