Gijzeling in Ingolstadt voorbij

Redactie

De gijzeling in het stadhuis van de Duitse Ingolstadt is voorbij. De twee overgebleven gijzelaars zijn ongedeerd, meldt de politie. De gijzelnemer is gewond, maar in leven.

Voordat de gijzeling eindigde waren enkele luide knallen te horen. Of het schoten waren of knalgranaten om de gijzelnemer te versuffen was nog onduidelijk. Eerder hadden zich bij het stadhuis in Ingolstadt speciale politiecommando's verzameld. Het lijkt waarschijnlijk dat zij zijn ingezet om aan de gijzeling een eind te maken.

Volgens de minister van binnenlandse zaken van de deelstaat Beieren, Joachim Herrmann, is de gijzelnemer een 24-jarige man. Onder de gijzelaars was een medewerkster van het stadhuis die geruime tijd door de man werd gestalkt.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou maandagmiddag Ingolstadt aandoen voor een campagnebijeenkomst, maar die werd afgelast. Merkel zou om 17.00 uur een toespraak houden op het plein voor het stadhuis, samen met de Beierse premier Horst Seehofer. Volgens de politie is er geen verband tussen de gijzeling en het bezoek van Merkel. "Ik denk niet dat dat het motief is", aldus een woordvoerder van de politie.