Minecraft-bedenker schrapt schietspel

Oscar.

De Zweedse game-ontwikkelaar Markus Persson heeft besloten het schietspel 0x10c te annuleren. In een live internetshow gaf hij aan dat de verwachtingen te hooggespannen zijn. De ontwikkelaar werkt liever verder aan onder meer het tactische kaartspel Scrolls.

Het schrappen van 0x10c heeft vooral te maken met het succes van Minecraft. Persson voelt nu meer druk van buitenaf aangezien veel ogen op hem gericht zijn. "Het was veel makkelijker een idee te hebben toen niemand wist wie ik was", zei hij. Persson voelt er niets voor om een ontwikkelaar te worden die de beloftes niet waar kan maken.

Persson verkiest openheid bij het ontwikkelen van games, maar dat pakt niet altijd goed uit. "Iemand heeft alle code gepakt en daarmee zijn eigen spel gemaakt", zei de ontwikkelaar in zijn eigen internetshow. Volgens hem zou het schietspel veel meer worden dan hij kan behappen.

Het schietspel had zich moeten afspelen in een verre toekomst. Gamers zouden zelf computers moeten programmeren op een ruimteschip en elkaar kunnen bestoken met fictieve virussen. Ondertussen zouden zij met elkaar strijden om economische macht.

De game 0x10c was een van de vele projecten waar Persson zich mee bezighoudt. De Zweedse ontwikkelaar heeft na het succes van Minecraft een studio opgericht om het bouwspel en nieuwe games te maken en door te ontwikkelen.


Minecraft-bedenker schrapt schietspel