Vonnis verkrachtingszaak India weer uitgesteld

anoniem_22072019025900

Ook maandag is het eerste vonnis in de zaak rond de groepsverkrachting van een jonge vrouw in New Delhi niet gewezen. De jeugdrechter die de zaak van de enige minderjarige verdachte behandelt stelde de uitspraak voor de vierde maal uit, schrijft de Times of India. Hij wacht nog op een uitspraak van het hooggerechtshof over de juridische definitie van minderjarigheid.

Na de brute groepsverkrachting van 29 december vorig jaar stak in India een storm van verontwaardiging op. Het 23-jarige slachtoffer werd in een busje verkracht en dusdanig toegetakeld dat ze twee weken later in een ziekenhuis in Singapore aan haar verwondingen bezweek.

Zes mannen werden aangehouden, van wie er een op het moment van de verkrachting 17 jaar oud was. Volgens de aanklacht gedroeg deze verdachte zich het bruutst van allemaal. Hij kan maximaal drie jaar tuchtinrichting worden opgelegd voor moord, verkrachting en andere misdrijven. De tijd die de jongen in voorarrest heeft doorgebracht gaat daarvan nog af.

Vier andere verdachten worden door een andere rechtbank in New Delhi berecht en kunnen de doodstraf krijgen. De zesde verdachte werd in maart dood in zijn cel aangetroffen.