Tiener India doodgeslagen na ruzie over vlieger

anoniem_22072019025900

Een 17-jarige jongen uit India is na een ruzie over een vlieger doodgeslagen. Dat heeft de Indiase politie maandag bekendgemaakt.

Het slachtoffer, Rajan Chand, was vrijdag aan het vliegeren op een dak in New Delhi. Zijn vlieger sneed de lijn van een andere vlieger door die daarop uit het zicht verdween. De eigenaar van de vlieger bedreigde Chand, maar die besteedde daar verder geen aandacht aan. Zaterdagavond kwamen vier jongens verhaal halen, onder wie de jongen die zijn vlieger kwijtraakte. Ze sloegen Chand en een vriend net zo lang met een metalen staaf totdat de twee slachtoffers bewusteloos waren. Chand overleefde de afranseling niet. Zijn vriend werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Het is niet duidelijk of de jongens een wedstrijd hielden. Vliegeren is in India en andere landen in Azië een echte sport waar het er hard aan kan toegaan. Soms worden zelfs lijnen ingesmeerd met lijm en glassplinters om de lijnen van een andere vlieger door te kunnen snijden. Vooral in de maand augustus wordt er in India veel gevliegerd, omdat er dan een stevige wind staat.

De politie heeft inmiddels twee van de vier vermoedelijke daders opgepakt. Het gaat om een 16-jarige en een 17-jarige jongen. De lokale bevolking protesteerde zondag bij een politiebureau tegen de moord.