Dode Diana gaf Naomi Watts 'toestemming' voor rol

Vincent (vinnypassy)

Naomi Watts zegt dat ze vanuit het graf toestemming heeft gekregen van prinses Diana om de prinses van Wales te spelen. "Ik vroeg me steeds af of ik het wel goed deed en of ze me haar zegen zou geven", zegt de actrice tegen de Britse krant Mail on Sunday. "Ik snap dat dit niet goed overkomt als je het opschrijft, maar op een gegeven moment had ik het idee dat ik die ook werkelijk kreeg."

Diana gaat over de laatste maanden van het leven van prinses Diana, toen zij een heimelijke relatie had met hartchirurg Hasnat Khan. Uiteindelijk zou ze, opgejaagd door paparazzi, een auto-ongeluk krijgen in een tunnel in Parijs.

De Australische, die al tweemaal voor een Oscar werd genomineerd, leefde, at en ademde Diana. "Ik had me helemaal doordrongen van Diana en voelde een enorme verantwoordelijkheid om deze iconische vrouw goed te spelen", vertelt de 42-jarige Watts. "Het voelde alsof ik heel veel tijd met haar doorbracht."

"Ik heb lang getwijfeld of ik de rol moest aannemen", zegt Watts. "Diana is natuurlijk een van de beroemdste vrouwen van mijn generatie en daar is een enorme druk mee gemoeid. Het is heel eng, want iedereen heeft natuurlijk een mening over mijn personage."

Eerder deze maand liet Watts al eerder aan celebrityblogger Perez Hilton weten vooral te hebben gestoeid met Diana's stem. "Ze had door haar afkomst een vrij chique accent, maar ze had ook een bepaalde warmte", zei zij toen.

Een belangrijke reden om de rol toch te accepteren was het respect dat velen die haar kenden voor de prinses hadden. "Vrijwel iedereen die ik sprak, was zeer lovend over haar, vooral haar humor", vertelt Watts. "Daarnaast was ze een beetje rebels, iets dat ik altijd wel kan waarderen."

Diana draait vanaf 14 november in de Nederlandse bioscoop.


Dode Diana gaf Naomi Watts 'toestemming' voor rol (Foto: Novum)