Foxcatcher krijgt Oscarvriendelijke releasedatum

Vincent (vinnypassy)

Hoewel de zomerse blockbusters nog altijd de bioscopen domineren, begint de buzz rondom de winterse Oscarmaanden al langzaam gestalte te krijgen. Een van de Oscarpretendenten moet Foxcatcher worden, een film van de regisseur van Moneyball en Capote.

Foxcatcher heeft een tactische releasedatum gekregen van Sony. De film is vanaf 20 december in Amerika te zien, nog net in 2013 en dus precies op tijd om mee te liften in de buzz die rond die tijd ongetwijfeld onstaat richting de Oscars.

Vorige week werd de releasedatum van Her nog verschoven voor een betere marketingstrategie richting het jaarlijkse prijzenseizoen. Door films geleidelijk aan het publiek te presenteren hopen de marketeers de film een betere positie te verschaffen, iets wat in het verleden een succesvolle strategie bleek voor menig Oscarwinnaar.

Bennett Miller’s Foxcatcher is een op waarheden gebaseerde film over de Olympische worstelbroers Mark en Dave Shultz en hun relatie met de paranoïde en schizofrene John Du Pont, die uiteindelijk tot moord leidt. De cast wordt gevormd door acteurs als Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carrell en Sienna Miller.

Gezien de eerdere prestaties van regisseur Bennett mag er wel een en ander verwacht worden. Met Capote en Moneyball vergaarde hij in totaal 11 Oscarnominaties en beide films waren op waarheid gebaseerd. Foxcatcher bevindt zich in de laatste fase van de productie, dus promotiemateriaal wordt zo snel mogelijk verwacht. 

Wanneer Foxcatcher in de Nederlandse bioscopen gaat draaien is nog onbekend.