The Butler laat kassa het hardst rinkelen in Amerika

Vincent (vinnypassy)

Ondanks de aanwezigheid van enkele grote blockbusters wist het autobiografische drama The Butler afgelopen weekend het meeste geld binnen te halen in Amerika. De nieuwste film van Lee Daniels haalde ruim $25 miljoen binnen.

The Butler gaat over Cecil Gaines, gespeeld door Forest Whitaker, die als bediende van het Witte Huis voor acht presidenten werkte. Zijn leven dient als leidraad door de Amerikaanse geschiedenis.

Op de tweede plek kwam Rawson Marshall Thurber's komedie We're the Millers. De film met Jennifer Aniston en Jason Sudeikis was goed voor $17,7 miljoen. Elysium voerde de box-office vorige week nog aan, maar moet met een opbrengst van $13,6 miljoen in zijn tweede week genoegen nemen met de derde stek.

Grootste tegenvaller van dit weekend was Kick-Ass 2. Het vervolg op het succesvolle eerste deel bracht slechts $13,5 miljoen op, wat minder is dan Kick-Ass in 2010 binnenhaalde in het openingsweekend. 

jOBS, de eerste van twee films over het leven van Steve Jobs, presteerde met $6,7 miljoen in het openingsweekend degelijk. Het productiebudget van €12 miljoen wordt er waarschijnlijk wel uitgehaald, maar de kritieken zijn vooralsnog weinig lovend.