[PL] Van Persie leidt United naar zege in Swansea

Boris (borisz)

Met Robin van Persie in een hoofdrol is Manchester United zaterdagavond het nieuwe seizoen in de Premier League goed begonnen. Mede door twee goals van de aanvoerder van Oranje won de ploeg van de nieuwe coach David Moyes met 4-1 bij Swansea City. Van Persie scoorde tweemaal, evenals collegaspits Danny Welbeck. De van Vitesse overgekomen Wilfried Bony deed bij 0-3 iets terug voor Swansea.

Van Persie kent zodoende een uitstekende start van het seizoen. Zondag nam de topscorer van de afgelopen twee edities van de Premier League beide treffers voor zijn rekening in de met 2-0 gewonnen Community Shield van Wigan Athletic. Moyes, de opvolger van Sir Alex Ferguson, hield Alexander Büttner buiten de selectie.

Bij Swansea maakte Bony, vorig jaar topschutter van de Eredivisie, na rust zijn competitiedebuut. Jonathan de Guzman ontbrak door een blessure. De oud-Feyenoorder liep dinsdag op een training van het Nederlands elftal een hersenschudding op na een botsing met Dirk Kuijt. Doelman Michel Vorm nam zodoende de Nederlandse inbreng bij de thuisploeg voor zijn rekening.