[PL] Liverpool wint seizoensopening nipt van Stoke City

Boris (borisz)

Liverpool heeft zaterdagmiddag de seizoensouverture van de Premier League gewonnen. De ploeg van Brendan Rodgers zegevierde met 1-0 over Stoke City. Daniel Sturridge maakte na 37 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Stoke liet vlak voor tijd een unieke kans onbenut om langszij te komen. Jonathan Walters zag zijn strafschop gekeerd worden door de nieuwe Liverpool-doelman Simon Mignolet.

Bij Stoke maakte de van PSV overgekomen Erik Pieters de negentig minuten vol. Bij Liverpool ontbrak de geschorste Luis Suárez. Oussama Assaidi, die mag vertrekken bij de Reds, was buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Liverpool en Stoke maakten er een open wedstrijd van. De thuisploeg raakte liefst driemaal het aluminium, terwijl ook de bezoekers een keer het houtwerk troffen. Vlak voor rust wist Sturrdige de bal wel tussen de palen te krijgen: 1-0. Eerder in de eerste helft had de aanvaller nog een treffer afgekeurd zien worden.

Liverpool is door de zege vanzelfsprekend ook de eerste koploper van de Premier League. Later zaterdag komen Arsenal en Manchester United nog in actie. Chelsea speelt zondag, terwijl Manchester City pas maandag het spits afbijt.