Cocu: "Merk niets vreemds aan Matavz"

Frank (franklop)

De transferwens van Tim Matavz heeft volgens PSV-trainer Phillip Cocu geen invloed op zijn rol in de ploeg. Cocu wil de Sloveen graag behouden. De zaakwaarnemer van Matavz maakte deze week duidelijk dat de spits ontevreden is en wil uitkijken naar een nieuwe club.

Malaga zou al interesse hebben getoond. Cocu ziet Matavz graag blijven en technisch manager Marcel Brands liet weten dat de aanvaller alleen mag vertrekken voor een 'exorbitant' bedrag. Matavz moet bij PSV met Jürgen Locadia strijden om een positie. Cocu heeft het liefst beide centrumspitsen bij de selectie. Een voorkeur voor één van twee, als het gaat om een basisplaats, heeft de trainer niet bekend gemaakt. Dat zal hij ook niet doen voor het hele seizoen.

Cocu bekijkt de mogellijkheden van wedstrijd tot wedstrijd. "Ze hebben beiden nog niet te klagen gehad", aldus de coach van PSV tegen het Algemeen Dagblad. "Van Matavz zelf heb ik verder niets gehoord. Hij heeft nog niet in mijn kantoor gestaan en ook op de training merk ik niets vreemds aan hem."