Nostalgische chaos op pc

Pheno

Mastertronic en Abstraction Games kondigen aan dat The Chaos Engine, de Amiga-klassieker van de Bitmap Brothers, op 29 augustus voor Windows, Linux en Mac verschijnt. De top-down shooter van begin jaren 90 wordt door Abstraction Games, hetzelfde team wat recentelijk Hotline Miami naar PlayStation 3 en PlayStation Vita bracht, voorzien van een opknapbeurt.

Hiervoor werken zij nauw samen met Mike Montgomery, wie mede verantwoordelijk is voor het oprichten van The Bitmap Brothers. De originele versie van The Chaos Engine introduceerde als één van de eerste action-adventuretitels een persoonlijk upgradesysteem om hun personages te verbeteren en te voorzien van wapens. In het spel moet je kiezen uit zes huurlingen. Zij bezitten ieder hun eigen unieke wapens en specialiteiten waarmee ze ten strijde trekken tegen de bizarre creaties die worden voortgebracht door de machine. 

Je bezoekt vier verschillende werelden in de singleplayermodus, maar als je wil kun je in co-op spelen, offline en online. De 'Enhanced Mode' is aangepast aan gaming anno 2013, dus bijvoorbeeld niet in maar acht verschillende richtingen kunnen bewegen. De 'Classic Mode' heeft dan weer retro-graphics en retrobesturing voor de nostalgische Amiga-ervaring. Het spel ondersteunt Steam Achievements.

The Chaos Engine verschijnt op 29 augustus op Steam, Get Games en GOG voor Linux, Windows en Mac.