ANVR: reis Egypte annuleren moet kunnen

Redactie

Mensen die vanwege de huidige situatie in Egypte niet meer naar dit land op vakantie willen, moeten kunnen omboeken of kosteloos annuleren. Dat hebben de calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds Reizen in overleg met brancheorganisatie ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) en touroperators besloten.

De verschillende partijen hebben verder beslist het vrijdag voor Egypte aangepaste reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken zo uit te leggen, dat reizen naar hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba gewoon kunnen doorgaan.

De calamiteitencommissie heeft voor deze reizen vooralsnog niet besloten tot een dekkingsbeperking. Bij een dekkingsbeperking kunnen mensen niet langer naar het land waarvoor die beperking geldt reizen met garantie van het Calamiteitenfonds. De dekking van het Calamiteitenfonds voor onder de garantieregeling geboekte reizen naar de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba blijft daarmee gewoon van kracht.

"Maar als reizigers er niet naartoe willen, kunnen ze omboeken of kosteloos annuleren", aldus een zegsvrouw van de ANVR. Daarnaast is het mogelijk dat de eigen reisorganisatie al heeft besloten tot het schrappen van de reis. TUI Nederland, Corendon en Neckermann lieten vrijdagavond weten vakanties naar Egypte te schrappen.