Willem II krijgt hoofdprijs voor Misidjan

donroyco

Virgil Misidjan verlaat Willem II voor Ludogorets Razgrad. De Bulgaarse landskampioen betaalt 700.000 euro voor de 20-jarige buitenspeler. Ludogorets waagde maandag al een poging Misidjan los te weken bij Willem II. Dat bod werd direct naar de prullenmand verwezen.

Vrijdag accepteerde de club uit de Jupiler League het bod van zevenhonderdduizend euro. Misidjan tekent in Bulgarije een contract voor drie jaar. "We wilden Virgil natuurlijk niet zomaar laten gaan, sportief is het een grote aderlating, maar dit aanbod kon Willem II niet weigeren", zegt trainer Jürgen Streppel op de clubwebsite van Willem II.

Misidjan gaat mogelijk spelen in de Champions League. Woensdag neemt hij het met zijn nieuwe club op tegen FC Basel in de play-offs om het miljoenenbal. "Voor Virgil is dit natuurlijk een geweldige kans, elke voetballer droomt er van om in de Champions League te voetballen", aldus Streppel dan ook.

Misidjan doorliep de gehele jeugdopleiding van Willem II en maakte anderhalf jaar geleden zijn debuut. "Willem II is er trots op dat een product uit de jeugdopleiding deze kans krijgt. Wij gaan op dezelfde voet verder en geven de jeugd de kans in Virgil zijn voetsporen te treden."