Tales of Xillia komt binnen op twee

Het Japanse rollenspel Tales Of Xillia is binnengekomen op de tweede plek van de Nederlandse verkooptoptien. Het is de enige nieuwe binnenkomer in de top tien van deze week. Dat blijkt uit vrijdag vrijgegeven gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. Het rollenspel van uitgever Namco Bandai verscheen twee jaar geleden al in Japan.

Hoe vaak de game voor PlayStation 3 deze week over de toonbank ging is niet bekendgemaakt. In Japan was Tales of Xillia met 670 duizend verkochte exemplaren een redelijk succes.

Tales of Xillia moet in de top tien alleen het voetbalspel FIFA 13 voor zich laten. Het schietspel Call of Duty: Black Ops 2 moet het doen met de derde plek in de top tien.

Het gezelschapsspel Wii Party heeft een terugkeer gemaakt in de top tien. Het spel, dat gamers onder meer Wii-afstandsbedieningen in de kamer laat verstoppen, staat deze week vijfde achter Skylanders Giants.

De grootste daler is de nummer vier van vorige week, Mario & Luigi: Dream Team Bros. Het spel voor de Nintendo 3DS belandde deze week op de tiende plek. Luigi's Mansion 2 voor dezelfde spelcomputer en De Sims 3: Exotisch Eiland voor de pc vallen buiten de top tien.

De volledige top tien van week 33 ziet er als volgt uit:
01. FIFA 13 (PlayStation 3)
02. Tales of Xillia (PlayStation 3)
03. Call of Duty Black Ops 2 (PlayStation 3)
04. Skylanders Giants (Nintendo Wii)
05. Wii Party (Nintendo Wii)
06. The Last of Us (PlayStation 3)
07. Battlefield 3 (PlayStation 3)
08. Bioshock Infinite (PlayStation 3)
09. Assassin's Creed 3 (PlayStation 3)
10. Mario & Luigi: Dream Team Bros (Nintendo 3DS)


Tales of Xillia komt binnen op twee