Friso begraven in Lage Vuursche

Redactie

De begrafenis van prins Friso is voorbij. Iets voor 16.30 uur liepen de naaste familieleden van de maandag overleden prins terug van de Stulpkerk naar het naastgelegen Kasteel Drakensteyn.

De uitvaart begon om 15.00 uur. Na een dienst in de kerk, die ongeveer een uur duurde, werd Friso op de kleine begraafplaats in Lage Vuursche ter aarde besteld.

De begrafenis was besloten, maar de aanwezige journalisten en dagjesmensen konden desondanks wel een glimp opvangen van de circa honderd aanwezigen. Voor de oprit van de kerk waren geen schermen geplaatst, zodat vanaf de openbare weg zichtbaar was hoe de stoet aankwam en anderhalf uur later weer vertrok richting Drakensteyn.

Behalve de families van Friso en Mabel was ook een klein aantal vrienden en intimi aanwezig. De Noorse koning Harald, peetoom van Friso, was bij de dienst, net als huisvrienden van de Oranjes Herman Tjeenk Willink en Huub Oosterhuis. Ook directeur van De Balie en studievriend van Friso Youri Albrecht behoorde tot de aanwezigen.