Steven Spielberg wil film maken in China

Vincent (vinnypassy)

Steven Spielberg zou dolgraag een Engelstalige film maken met de Chinese regisseur Zhang Yimou. "Ik zou het geweldig vinden om met mijn goede vriend in China een film te maken die zich afspeelt in China", zegt hij tegen de krant China Daily.

De 61-jarige Zhang is bekend van films als Raise the Red Lantern, Hero en House of Flying Daggers. Hij zou zijn oog hebben laten vallen op een musicalverfilming over Quasimodo, het gebochelde hoofdpersonage uit De Klokkenluider van de Notre Dame van Victor Hugo.

"Ik heb in de jaren tachtig Empire of the Sun gedraaid in Shanghai en ik wil graag nog eens terugkeren voor een film", vertelt de 66-jarige Spielberg. "China heeft een zeer inspirerende cultuur en historie voor filmmakers uit het oosten en het westen. Er kunnen heel veel goede verhalen over China worden verteld, en niet alleen historische verhalen, ook moderne."

Spielberg en zijn Chinese collega werkten al bijna samen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2008 in Beijing. De Amerikaan stapte echter uit het project uit protest tegen de openlijke steun van de Chinese overheid voor de regering in Sudan, die verantwoordelijk werd gehouden voor de slachtingen in Darfur.


Steven Spielberg wil film maken in China (Foto: Novum)