[Upd] Janmaat mist ook duel tegen Ajax

Frank (franklop)

Daryl Janmaat kan wellicht toch in actie komen tegen Ajax. De rechtsback wordt door de medische staf klaargestoomd voor zondag. Het is nog de vraag of het duel met Ajax haalbaar is, maar Feyenoord doet er volgens het Algemeen Dagblad alles aan om Janmaat speelkaar te krijgen.

Dat deed de medische staf in overleg met de Oranje-international. De vleugelverdediger is herstellende van een bovenbeenblessure die hij vorige week opliep.

De Klassieker komt in principe te vroeg, maar mede door de afwezigheid van Jordy van Deelen en Stefan de Vrij (schorsingen) zit trainer Ronald Koeman 'dun' in de laatste linie. Met het oog op de uitwedstrijd bij Ajax nemen Feyenoord en Janmaat een risico. De verwachting was van te voren dat de verdediger volgende week weer fit zou zijn.

Update 15.08 uur

Feyenoorder Daryl Janmaat is zondag nog niet inzetbaar in de Klassieker tegen Ajax. Dat heeft trainer Ronald Koeman van de Rotterdamse club vrijdag gezegd. De verdediger heeft een bovenbeenblessure waardoor hij eerder al de wedstrijd tegen FC Twente en de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Portugal miste.

Janmaat is niet de enige Feyenoorder die zondag in de Arena op de tribune zit. Jean-Paul Boëtius kampt al langer met een blessure. Stefan de Vrij, Jordy van Deelen en Elvis Manu zijn geschorst. Nieuwe aanwinst Samuel Armenteros is wel speelgerechtigd.