FOK!filmtips vd dag: Earth (2007) + Righteous Kill (2008)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Earth 1

Vandaag is er weer een behoorlijk aanbod aan mooie films op de televisie. Vandaar dat we vandaag alweer voor een dubbele FOK!filmtip van de dag gaan. Voor de eerste filmtip gaan we voor een adembenemende documentaire, die om 18.20 uur te zien is op Nederland 2. Earth is een documentaire van Alastair Fothergill & Mark Linfield waarin we te krijgen wat voor invloed de opwarming van de aarde heeft op de natuur. Zo volgen we een ijsberenfamilie, een tweetal bultrugwalvissen en een kudde olifanten. Een zeer imponerende natuurfilm, met commentaar van onder meer Patrick Stewart en James Earl Jones.

Earth 2

Voor de tweede FOK!filmtip van de dag hebben we gekozen voor een film die om 00.00 uur te zien bij onze vlaamse zuiderburen van Één. Righteous Kill is een harde misdaadfilm van Jon Avnet, met het gouden duo Robert DeNiro en Al Pacino op hun best! Twee New Yorkse rechercheurs (Al Pacino en Robert De Niro) ontdekken dat er een link bestaat tussen een aantal recente moorden en een zaak waarvan ze dachten dat ze die hadden opgelost. Is er een seriemoordenaar actief en hebben ze de verkeerde man achter de tralies gezet?

Righteous Kill 1

De laatste jaren staan zowel Pacino als DeNiro bekend als zeer wisselvallige acteurs. Zo verschenen er de laatste jaren films van de acteurs afzonderlijk die meteen een achterafplaats in de videotheek kregen. In het geval van Righteous Kill is dat zeker niet het geval. Regisseur Avnet werkte eerder met Pacino aan 88 Minutes (2007) en weet met Righteous Kill zeker te overtuigen. Drank en snackvoer in de aanslag en gaan met die banaan. Veel kijkplezier.

Righteous Kill 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!