'Grand Theft Auto Online naar next-gen'

Pheno

Grand Theft Auto Online zou op next-gen kunnen uitkomen na de release van de PlayStation 3- en Xbox 360-versies. Rockstar North-baas Leslie Benzies vertelde dit in een interview.

Het is een gevalletje van een ding tegelijkertijd zoals hij vertelde aan CVG. "Er zijn heel weinig spellen zoals Grand Theft Auto Online dus we kijken en luisteren wat de consumenten willen. We brengen eerst de current-gen uit en zien daarna wel wat er in de toekomst gebeurt." Pc-gamers willen hem vast graag vertellen wat de consument wil, nadat NVIDIA haar 'Grand Theft Auto V naar pc'-claim weer introk.

Grand Theft Auto Online laat spelers races en deatchmatches maken om ze daarna te delen in de populaire cloud. De cloud is ook aanwezig op next-gen, en daarom vindt Benzies het goed mogelijk. "Alles gaat in de cloud, toch? Het is de toekomst en de apparatuur wordt minder relevant. Het gaat meer om de content. Het gaat meer om de data dan de hardware. En ja, of je nu op een iPad, iPhone, Android of console speelt, het maakt mij niet uit. Het is een spel."

Weer wordt de pc niet genoemd. Ze doen het erom.