[Darts] Wereldrecord gooiafstand bullseye

Tom (Nappie-Oleon)

Australiërs Simon Whitlock en Paul Nicholson hebben een wereldrecord op hun naam geschreven door de bullseye vanaf de langste afstand ooit te raken. Het gebeurde op een challenge toernooi in Melbourne waar er om het record werd gestreden. Het toernooi geld als opwarmer voor de Sydney Darts Masters.

Het record stond op naam van voormalig cricket speler Andrew Flinthoff die de roos vanaf 5.05 meter wist te raken. The Wizard verbrak het record in slechts vier minuten door de bullseye vanaf een afstand van 5.235 meter te raken. Landgenoot Paul Nicholson kreeg het kunststukje ook voor elkaar, waardoor de mannen het nieuwe record moeten delen.

"Het wereldrecord staat op mijn naam en daar ben ik heel trots op", geeft een dolblije Whitlock aan. "Er was enige druk, het was dus mooi om het record van Freddie in zo'n snelle tijd te verbreken. Ik ben ook blij dat ik het record met topspeler en vriend Paul Nicholson kan delen. Ik moest mijn techniek beheersen en de lat hoog leggen. Het is cool dat er een record op jouw naam staat en het is geweldig om het in Australië behaald te hebben."

De Sydney Darts Masters wordt van 29 tot en met 31 augustus in het Luna Park gespeeld. Phil Taylor, Michael van Gerwen, Adrian Lewis, James Wade, Simon Whitlock, Andy Hamilton, Wes Newton en Raymond van Barneveld zullen ook van de partij zijn. Zij worden vergezeld door de top drie van de DPA ranglijst, drie gekwalificeerden uit het organiserend land, Paul Nicholson en Warren Parry.

Wereldrecord voor Australiers
Wereldrecord voor The Wizard en The Asset