Ten Dam tot 2015 bij Belkin

Peterselieman

Laurens ten Dam zal ook de komende twee seizoenen fietsen voor Belkin. De 32-jarige wielrenner is het eens geworden over een contractverlenging bij de Nederlandse ProTour-formatie. Hij stond ook in de belangstelling van enkele andere teams.

Ten Dam werd in de afgelopen Tour de France dertiende nadat hij tot enkele dagen voor het einde in de top tien gestaan heeft. De Nederlander is blij met de contractverlenging en de toezegging dat hij in grote rondes zijn gang kan gaan. "Ik heb me hier goed ontwikkeld en ben blij met de kansen die ik heb gekregen en krijg. Eerlijk gezegd zag ik geen reden om te vertrekken. Met dit contract kan ik nog zeker twee jaar op hoog niveau koersen. De grote rondes zijn mijn ding en daar blijf ik mij op concentreren."

De eerste grote ronde die Ten Dam zal rijden is de Vuelta a España die op 24 augustus van start gaat in Vilanova de Arousa. Ook de nummer zes van de Tour, teamgenoot Bauke Mollema, zal daar aan de start staan. Ten Dam rijdt ter voorbereiding op de Vuelta in Noorwegen de Tour des Fjords.