Stuivenberg debuteert met verlies bij Jong Oranje

donroyco

Albert Stuivenberg is woensdagavond met een nederlaag gedebuteerd als bondscoach van Jong Oranje. De Eindhovenaar zag zijn ploeg in Praag met 1-0 onderuit gaan tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië. Liefst veertien spelers maakten hun debuut.

Stuivenberg werd na het jeugd-EK in Israël, waar Nederland in de halve finale tegen Spanje sneuvelde, aangesteld als vervanger van Cor Pot. Hij was eerder succesvol coach van het Nederlands team onder de 17 jaar.

In Praag werd voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overleden prins Friso. De nieuwe lichting Oranje-talenten begon goed aan de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen. Omdat die niet in goals werden omgezet, eindigde het eerste bedrijf doelpuntloos.

In de rust voerde Stuivenberg negen wissels door. Alleen Mike van der Hoorn en Kevin Jansen mochten aanvankelijk blijven staan, al werden zij later in de tweede helft ook vervangen. De vele wisselingen deden Oranje geen goed. Negentien minuten voor tijd kopte Ondrej Petrak de enige treffer van de wedstrijd binnen.