Belgische burgemeester wil grens dichtgooien

Redactie

Een Belgische burgemeester wil de grenzen dichtgooien omdat Maastricht drie coffeeshops richting de grens mag verplaatsen. Dat melden Belgische media. Burgemeester Huub Broers van de grensgemeente Voeren vreest drugsoverlast. Woensdagochtend bepaalde de Raad van State dat een aantal coffeeshops uit het centrum van Maastricht verplaatst mogen worden naar een bedrijventerrein aan de rand van de stad.

Met de verplaatsing wil de gemeente Maastricht de overlast van drugstoeristen in het centrum terugdringen. Onder meer de Belgische gemeenten Voeren, Lanaken en Riemst wilden dit tegengaan en voeren al jaren strijd tegen de Limburgse stad.

"Ik ben bijzonder kwaad. Ik ga met mijn collega-burgemeesters overleggen hoe we de stad Maastricht met haar eigen problemen kunnen opzadelen", vertelt de burgemeester aan de Vlaamse omroep VRT. Een optie is volgens hem het dichtgooien van de grenzen. "Als burgemeester heb ik die macht. Ik kan alle voertuigen die van Maastricht terugkeren aan controles onderwerpen", aldus Broers.