Joel Edgerton tegenover Christian Bale in Exodus

Vincent (vinnypassy)

Joel Edgerton is in onderhandeling voor de rol van de Egyptische farao Ramses in de epische bijbelfilm Exodus van Ridley Scott. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Christian Bale tekende eerder al voor de hoofdrol van Mozes. Dit zou betekenen dat de twee acteurs in de film elkaars bloed wel kunnen drinken.

De Australische Edgerton was eerder te zien als freefighter in Warrior en als commando in de Bin Laden-film Zero Dark Thirty. De rol van Ramses zou eerst zijn aangeboden aan Javier Bardem, schrijft filmsite The Wrap, maar de Spanjaard bedankte voor de rol.

Het scenario wordt momenteel onder handen genomen door Steve Zaillian, bekend van Schindler's List, Gangs of New York en American Gangster. De film verschijnt eind dit jaar, maar over een Nederlandse bioscoopgang is nog niets bekend.

Exodus gaat over hoe Mozes probeert zijn volk, de Israëlieten, onder het juk van de Egyptische overheersers vandaan te krijgen. In de bijbel staat beschreven hoe Mozes wordt geïnspireerd door een brandende struik, tien plagen over de Egyptenaren afroept, weet te ontsnappen door de Rode Zee, de tien geboden ontvangt en uiteindelijk het beloofde land Kanaän, het tegenwoordige Israël, weet te bereiken.


Joel Edgerton tegenover Christian Bale in Exodus (Foto: Novum)