Sauber ontkent problemen met Russische deal

Peterselieman

Het Formule 1-team Sauber ontkent dat er problemen zijn met de redding door Russische financiers. Sterker nog, volgens het team uit Hinwil zijn de eerste bedragen al overgemaakt en de samenwerking is in gang gezet.

Eerder deze week maakten de Duitse media bekend dat Sauber tot over haar oren in de schulden zat en dat nog veel leveranciers geld tegoed hadden. Ook zou het Russische National Institute of Aviation and Technology tegen de overeenkomst met Sauber gestemd hebben, waardoor de deal op losse schroeven zou komen te staan. Met dit bedrijf zou volgens de Zwitsers alleen op technologisch gebied samengewerkt worden en niet financieel betrokken zijn bij de redding.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft inmiddels laten weten dat de reddingsdeal rond is en dat het Investment Cooperation International Fund en het State Fund of Development of North-West Russian Federation de eerste betalingen overgemaakt hebben en dat de samenwerking met de Russen van start zal gaan. Onderdeel hiervan is het klaarstomen van de pas 17-jarige Sergey Sirotkin voor de Formule 1. Dit gaat vanaf volgende week gebeuren wanneer de fabrieken na de zomerstop weer op gaan starten.