Controversiële Chileense exploitatiefilm eindelijk op dvd

dekatophetspek

Goed nieuws voor liefhebbers van de betere exploitatiefilms. Hidden in the Woods, een film die door velen wordt omschreven als één van de meest controversiële films ooit gemaakt in Latijns Amerika, zal volgende maand in Amerika worden uitgebracht op dvd.

En Las Afueras De La Ciudad oftewel Hidden in the Woods is een film van Patricio Valladares uit 2012. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en bevat de welbekende elementen van een exploitatiefilm: bruut en seksueel geweld, prostitutie, emmers vol bloed en zelfs kannibalisme. In de Chileense film draait het om de zusjes Ana en Anny, die samen met hun misvormde broer overgeleverd zijn aan de perverse en sadistische nukken van hun vader. Na een confrontatie met de politie, met als resultaat een spoor van dood en verminking, vluchten de twee zusjes naar een afgezonderde hut. Een lokale gangsterbaas is er echter van overtuigd dat de meisjes er vandoor zijn gegaan met een enorme lading drugs die vader verborgen hield en stuurt een bende geweldadig tuig op de meisjes af.

Hidden in the Woods won eerder al de hoofdprijs in de categorie 'Best Extreme Movie' op het Feratum Film Festival in Mexico en werd verkozen tot beste film op zowel het Buenos Aires Rojo Sangre Film Festival als het Italiaanse Asti Film Festival. De film zal op 17 september in Amerika op dvd worden uitgebracht door Artsploitation Films en bevat naast de film ook een behind-the-scenes featurette en een special over Patricio Valladares op Fantasia 2012. Valladares is momenteel bezig met de Amerikaanse remake van de film, met onder meer Michael Biehn, Electra Avellan en William Forsythe in de belangrijkste rollen. Deze remake zal volgend jaar op het witte doek te zien zijn.

Hidden in the Woods was in september 2012 al te zien op het B-Movie, Underground & Trash Film Festival in Breda. Kijk hieronder voor de trailer van de bikkelharde film.


Deze film is niet voor watjes!