'Starcraft 2-creaties wellicht niet langer gratis'

Stefan Walthie (StefanW)

Gameontwikkelaars die in hun vrije tijd spellen maken gebaseerd op Starcraft 2 kunnen wellicht volgend jaar geld verdienen met hun creaties. Gamestudio Upheaval Arts, dat werkt aan het online spel Starcraft Universe, suggereert dit door te stellen dat de verdere productie van hun spel gefinancierd wordt met de verkoop van de zogeheten mod.

Starcraft Universe is een modificatie van het strategiespel Starcraft 2. De studio wil een eerste versie van het online spel op z'n vroegst eind dit jaar beschikbaar stellen via de online archief Blizzard Arcade. Dat zou dan nog gratis zijn, maar daar komt volgens de studio verandering in.

Op dit moment zoekt de studio financiële steun om een eerste versie van het online spel af te kunnen ronden. Het vrijetijdsproject zou niet genoeg opschieten en de ontwikkelaars moeten stoppen met hun huidige werk om het spel af te kunnen ronden. Het bedrijf wil via crowdfunding tachtigduizend dollar inzamelen.

Via Blizzard Arcade kunnen gamers spellen vinden die gebaseerd zijn op het werk van Blizzard Entertainment. Hiervoor is wel een exemplaar van Starcraft 2 nodig. Blizzard gaf twee jaar geleden al aan dat ontwikkelaars mods mogelijk tegen betaling kunnen gaan verkopen.