Ontslag Pastoor nu niet aan de orde

Frank (franklop)

Door de slechte start van de competitie staat trainer Alex Pastoor onder druk bij N.E.C. Een ontslag is niet aan de orde. Dat bevestigt technisch directeur Edo Ophof. N.E.C. Nijmegen begon met een 1-4 thuisnederlaag tegen FC Groningen. Op bezoek bij PSV gingen de Nijmegenaren kansloos met 5-0 ten onder.

Aanstaande zaterdag speelt N.E.C. tegen PEC Zwolle en dan zit Pastoor gewoon op de bank. "Ik zou niet weten waarom niet. Ik heb ook nooit geroepen dat zijn hoofd eraf gaat", zegt interim- technisch directeur Edo Ophof in gesprek met Omroep Gelderland. Eerder zei Pastoor zelf al rekening te houden met een ontslag. "De cijfers liegen niet. Logisch dat ik onder vuur lig. Als het niet verder kan, dan is dat zo", zei Pastoor na afloop van de nederlaag bij PSV.

"Dat is ook emotie. Ik kan me daar niets bij voorstellen", zegt Ophof over de reactie van Pastoor. "Ik heb zeker niet het idee dat Alex heeft opgegeven. Ik verlang ook gewoon dat hij strijdbaar is, net als iedereen bij N.E.C. Ontslag is nu irrelevant. Anders hadden we Pastoor toch al lang aan de kant gezet? Maar we sluiten niets uit. Dat kan ook niet."

"In de topsport zijn er geen garanties. Natuurlijk is er veel druk. Ik ben nu vier dagen volop aan de gang om alles te doorgronden, gesprekken aan het voeren. De trainer hoeft niet de schuld te zijn. We hebben geen verkeerd elftal, maar wel een smalle selectie. Daar heeft Pastoor gelijk in en daar moeten we goed naar kijken", aldus Ophof.