Do the Right Thing wordt Broadway musical

dekatophetspek

Filmmaker Spike Lee is momenteel druk aan de slag met de Broadway-remake van zijn succesvolle film Do the Right Thing uit 1989. Voor het theaterstuk werkt de regisseur, die onlangs nog in opspraak kwam vanwege beschuldigingen van 'oneerlijk gebruik' van Kickstarter voor zijn nieuwe filmproject, samen met componist en zanger Stevie Wonder.

Afgelopen zondag was Lee te gast in het programma Your Money op CNN. In het programma bevestigde de filmmaker dat hij bezig is met een musicaluitvoering van zijn filmhit Do the Right Thing. Voor de uitvoering op Broadway is Spike Lee momenteel in onderhandeling met theaterveteraan James L. Nederlander.

Voor zijn nieuwste film, die momenteel luistert naar de titel The Newest Hottest Spike Lee Joint, probeert de prijzenwinnende regisseur zijn budget bijeen te krijgen via Kickstarter. Waar sommigen zich nogal storen aan het feit dat een gevestigde filmmaker als Lee gebruik maakt van het crowdfunding-systeem, neemt Yancey Strickler (de man achter Kickstarter) het nu voor de geplaagde regisseur op. Al is Lee zelf ook niet op zijn mondje gevallen.