Dimitrov, Tipsarevic door in Cincinnati

Rosario

Grigor Dimitrov heeft de tweede ronde van het ATP Masterstoernooi in Cincinnati behaald. Het Bulgaarse talent versloeg de Spanjaard Nicolas Almagro, die als dertiende geplaatst was, in twee sets; 7-6 (3) en 6-4.

Ook Janko Tipsarevic won zijn eerste ronde-partij. Hij won een ietwat vreemde partij tegen Sam Querrey in drie sets; (5)6-7, 6-3 en 6-4. Querrey benutte geen enkele van zijn zes breakkansen op de service van de Serviër en stond zelf nauwelijks punten af in de zijne, maar gaf wel twee breaks weg met een dubbele fout.

Mardy Fish maakte zijn rentree op de tennisbaan tegen Philipp Kohlschreiber, maar de door blessures geteisterde Amerikaan kon daar niet lang van genieten. Hij verloor met 5-7 en 2-6 van de sterk spelende Duitser. Brian Baker, die ook al zeven maanden geen wedstrijd speelde, kon in zijn thuisland meer genieten van zijn terugkeer op de tennisvelden; hij versloeg Denis Istomin in twee sets met 7-5 en 6-3.

Fabio Fognini kon zijn goede vorm die hij afgelopen zomer op gravel liet zien niet voortzetten. De Italiaan vloog er afgelopen week in Montreal al uit en ook op het Amerikaanse hardcourt brak de als veertiende geplaatste tennisser geen potten. Hij verloor in twee sets van Radek Stepanek; 2-6, 4-6.

Jeremy Chardy kende geen moeite met landgenoot Adrian Mannarino en ook Juan Monaco won simpel van Jurgen Melzer; zij wonnen in straight sets. Dimitri Tursunov moest een stapje verder gaan en won zijn partij van Martin Klizan in drie sets, net als Marcel Granollers, die de eerste set verloor van Lukas Rosol.

Vannacht komt de als zestiende geplaatste Jerzy Janowicz in actie tegen James Blake, die een wildcard kreeg. David Goffin werkt zijn eerste ronde-partij tegen verrassende qualifier Mackenzie McDonald af. Morgen spelen ondere andere Novak Djokovic en Roger Federer hun eerste wedstrijd.