Sauber heeft lange lijst schuldeisers

Peterselieman

Het Formule 1-team Sauber zit diep in de problemen, zo heeft Bild am Sonntag bericht. Volgens het Duitse medium heeft de Zwitserse renstal een schuld van 80 miljoen euro, waaronder 35 miljoen euro die nog aan leveranciers betaald moet worden.

Volgens journalisten Helmut Uhl en Frank Schneider worden de schuldeisers ongeduldig. Onder hen zijn motorenleverancier Ferrari en zelfs bandenleverancier Pirelli. Het was al bekend dat Nico Hülkenberg nog niet betaald was en dat hij uitziet naar een ander zitje voor 2014. Zijn teamgenoot Esteban Gutierrez blijkt ook nog op zijn centen te moeten wachten, evenals Kamui Kobayashi die voor het seizoen 2012 nog 2,5 miljoen euro tegoed heeft.

Redding leek nabij door een Russische deal, waarin de pas 17-jarige coureur Sergey Sirotkin betrokken zou zijn, maar de handtekeningen laten zo lang op zich wachten dat de deal mogelijk helemaal niet door zal gaan. Plan B is de verkoop van het team uit Hinwil. Onder de gegadigden zou voormalig Force India en HRT-teambaas Colin Kolles zijn die met miljoenen schermt. De vraag die bij Kolles rijst is of de Duitse tandarts wel echt soelaas kan bieden of dat ook hij tekort komt. Mogelijk zijn er andere redders die de privérenstal voor ondergang kunnen behoeden.