Rodgers verwacht excuses van Suárez

Maarten (rubbereend)

Brendan Rodgers is op zijn zachtst gezegd 'not amused' met Luís Suárez. De manager van Liverpool begrijpt niet dat de aanvaller een transfer wil forceren.

Suárez gaf afgelopen week in een interview met The Guardian aan dat hij Liverpool koste wat kost wil verlaten. De aanvaller zei daarbij onder meer dat Liverpool een belofte had gedaan om mee te werken aan een transfer en dat de club daarom haar afspraken nu niet nakwam.

De oud-Ajacied werd daarop uit de selectie gezet door manager Brendan Rodgers. "Als je niet kan toewijden aan de club en onze regels, dan speel je niet. Zo simpel is het", laat de coach weten op de officiële website van Liverpool.

"Als dat betekent dat we moeten wachten tot de transfermarkt is gesloten, het zij zo. Dit is een club met normen en waarden en hopelijk kan de situatie zo snel mogelijk opgelost worden. Het maakt niet uit wie je bent, maar als je niet alles voor de club doet dan laat je veel mensen in de steek."

Wellicht dat Suárez terug kan keren in de selectie van Liverpool, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. "Er is veel gezegd en geschreven, maar wij moeten een standpunt innemen. Dat hebben we nu als club gedaan. Ik wil zeker weten dat hij alles gaat geven, anders komt hij niet aan spelen toe."