Rooney wel fit bij Engelse ploeg

Frank (franklop)

Wayne Rooney blijkt razendsnel te kunnen herstellen. Bij Manchester United was de aanvaller nog geblesseerd, maar bij de nationale ploeg van Engeland traint hij gewoon mee. Rooney is momenteel verwikkeld in een transfersoap. De spits wil volgens Engelse media graag vertrekken bij Chelsea, maar zijn club Manchester United houdt een overstap vooralsnog tegen. Chelsea heeft interesse getoond en zag een eerste bod afgewezen.

Afgelopen week trainde Rooney niet met de selectie van United, volgens de lezing van de club wegens een blessure. Er werden in de media al vraagtekens bij deze uitleg gezet, maar nu Rooney wel gewoon met The Three Lions traint, wordt er met nog meer verbazing gereageerd.

Bondscoach Roy Hodgson laat in elk geval weten dat Rooney er fysiek prima op staat. "Het is even afwachten hoe zijn lichaam reageert op de training van vandaag", aldus de keuzeheer. "Hij heeft een tijd niet in groepsverband getraind, maar hij leek in ieder geval nergens last van te hebben. We gaan kijken hoeveel minuten hij woensdag kan spelen."

Engeland speelt woensdag een oefenduel met Schotland. Beide ploegen trappen om 21:00 uur af in het Wembley Stadium.