Bayern en Arsenal akkoord over Gustavo

Frank (franklop)

Luiz Gustavo maakt mogelijk de overstap van Bayern München naar Arsenal. De twee clubs hebben een akkoord over een transfersom. De verdedigende middenvelder had een vraagprijs van ongeveer 21 miljoen euro in zijn contract, maar Arsenal heeft toch nog wat van dit bedrag weten af te snoepen. Goal weet te melden dat de Londenaren twintig miljoen euro overmaken, mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen.

Gustavo moet namelijk zelf nog tot een akkoord komen met The Gunners. Momenteel is Gustavo met de Braziliaanse nationale ploeg op pad, dus Arsenal zal even moeten wachten tot hij terugkeert. Als de deal rondkomt, wordt de 26-jarige Gustavo de duurste aankoop in de clubgeschiedenis.

Gustavo kwam in de winterstop van het seizoen 2010/11 naar de Allianz Arena en speelde daarvoor bij TSG 1899 Hoffenheim. Bayern betaalde destijds vijftien miljoen euro voor de international. Onder de nieuwe trainer Pep Guardiola komt Gustavo echter niet veel aan spelen toe, waardoor een vertrek de beste oplossing is.

Als de transfer plaatsvindt, is Gustavo de tweede aanwinst van Arsenal deze zomer. Manager Arsène Wenger haalde eerder al aanvaller Yaya Sanogo op bij AJ Auxerre. De Fransman kondigde in het begin van de zomer aan dat de club zich deze zomer flink wilde versterken. De Engelsen zitten ook nog altijd achter Luís Suarez aan, maar Liverpool wil de Uruguayaanse aanvaller niet kwijt.