Iwata snapt dat Wii U software nodig heeft

Pheno

Nintendobaas Satoru Iwata ziet ook in dat het gebrek aan software het belangrijkste Wii U-probleem is. Hij meldt dat in een interview waarin werd geopperd dat de prijs van de console misschien een factor zou zijn. Met wereldwijd 160.000 verkochte consoles in het eerste kwartaal dit jaar heeft de console in ieder geval zeker een probleem.

Iwata benadrukte dat als de prijs werkelijk de reden voor de slechte verkoop van de Wii U is, meer mensen het witte basissysteem zouden kopen. Daarnaast wordt de premiumbundel beter verkocht dan het basissysteem, dus prijs is geen issue.

Iwata legt uit: "Als de prijs eigenlijk een probleem is, dan is er een tegenstelling tussen de huidige verkoopcijfers tussen de basis- en premiumversies van de Wii U. De basisversie moet dan meer verkocht zijn, maar het feit is dat mensen meer de premium versie kopen. Dus het probleem is er niet."

"Ik begrijp dat het echte probleem het gebrek aan software is", voegt hij toe. "En de enige oplossing is de markt te voorzien van kwaliteitstitels." Dat Nintendo het tij nog kan keren is te zien aan Nintendo 3DS. De handheld verkocht bij release matig, maar door de nieuwe games gaat het de handheld een stuk beter af.

Iwata met Wii U