'Vin Diesel speelt boommens Groot in Guardians'

Redactie

Vin Diesel is in onderhandeling voor de rol van de boomachtige Groot in het superheldenepos Guardians of the Galaxy. Dat beweren bronnen tegenover de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Vorige maand twitterde de spierbundel al enthousiast dat hij door filmstudio Marvel was gevraagd voor een rol in een van de superheldenfilms. Toen maakte hij echter nog toespelingen op The Avengers: Age of Ultron.

Groot is een gigantische boommens die in het universum van Guardians of the Galaxy heerser is van de planeet X. Hij kan bomen verorberen om zichzelf te genezen en zichzelf extra sterk te maken. Ook kan hij bossen manipuleren en inzetten als legers.

Diesel had eerder dit weekeinde op zijn Facebookpagina nog een grote foto staan van Groot. Die is inmiddels verwijderd. Verder wil hij er tijdens interviews niets over loslaten. Marvel zwijgt zoals gewoonlijk in alle toonaarden. Zo repte directeur Kevin Feige tijdens het evenement D23 van Marvel-eigenaar Disney, dat dit weekend plaatsvond, met geen woord over Diesel.

De première van Guardians of the Galaxy staat gepland voor over een jaar. Benicio del Toro, Glenn Close, Zoe Saldana en John C. Reilly behoren tot de cast.


'Vin Diesel speelt boommens Groot in Guardians' (Foto: Novum)