'Ex-homo' geweerd bij herdenking Martin Luther King

Redactie

Amerikaanse gospelzanger Donnie McClurkin werd zaterdag geweerd bij een concert ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de March on Washington. In 2002 kwam McClurkin in het nieuws met de uitspraak dat God hem had genezen van homoseksualiteit.

Op verzoek van burgemeester Vincent C. Gray zag McClurkin af van zijn geplande optreden, naar aanleiding van klachten van verschillende homo- en burgerrechtenactivisten. Dat meldt The Washington Post. De mars was in 1963 het toneel van de I Have a Dream-speech van Martin Luther King. Het concert was onderdeel van het evenement Reflections on Peace: From Gandhi to King, en werd gesponsord door de gemeente Washington DC.

De 53-jarige McClurkin liet in een videoboodschap via Twitter weten dat hij niet vrijwillig had afgezien van het optreden, maar dat de burgemeester hem simpelweg had 'onuitgenodigd'. "Ik ben ontstemd", vertelde McClurkin. "Het is ongelukkig dat een zwarte artiest in deze tijd wordt geweigerd op een evenement voor burgerrechten."