[Upd][WK] Sintnicolaas zevende met nog twee onderdelen

Boris (borisz)

Eelco Sintnicolaas is zondagochtend na de 110 meter horden van de vijfde naar de zesde plaats gezakt op de tienkamp bij de WK atletiek in Moskou. De Nederlander klokte een tijd van 14,18, na een allerminst vlekkeloze race. Hij raakte diverse hordes.

Ingmar Vos kan een goede eindnotering vergeten. Hij stapte uit uit zijn baan nadat hij de negende horde omver duwde en werd daardoor gediskwalificeerd. Pelle Rietveld klokte een tijd van 14,37 en staat 23e in het klassement. De Amerikaan Ashton Eaton gaat nog steeds aan de leiding, voor zijn landgenoot Gunnar Nixon en de Duitser Michael Schräder. Er volgen nog vier onderdelen: het discuswerpen, het polsstokhoogspringen, het speerwerpen en de 1500 meter.

Update 11.00 uur

Eelco Sintnicolaas bezet zondag na zeven onderdelen de tiende plaats op de meerkamp bij de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou. Hij was de tweede dag begonnen op de vijfde positie. Op de 110 m horden was Sintnicolaas in 14,18 goed voor de vijfde tijd. Bij het discuswerpen kwam hij met een afstand van 39,21 meter niet verder dan de 24e plaats.

In het klassement leidt de Amerikaan Ashton Eaton met 6280 punten. De Duitsers Michael Schrader (6161) en Rico Freimuth (6127) volgen. Sintnicolaas heeft 5918 punten. Pelle Rietveld staat voorlopig 23e. Ingmar Vos besloot na het discuswerpen zijn tienkamp te beëindigen.

Update 14.30 uur

Tienkamper Eelco Sintnicolaas staat na acht onderdelen bij het WK in Moskou zevende. D Bij het polsstokhoogspringen, normaal zijn sterkste onderdeel, kon Sintnicolaas de achterstand niet inhalen. Hij bleef op 5,30 meter steken en kwam daarmee op 6922 punten.

Pelle Rietveld staat 21e. Hij liet met de polsstok wel van zich spreken en zette ondanks een lichte blessure een nieuw persoonlijk record neer: 5,10 meter. Zijn score is 6330 punten.