Nadal verslaat Djokovic in Montreal

Rosario

Rafael Nadal heeft de finale van het Masters-toernooi in Montreal bereikt. De Spanjaard versloeg rivaal en titelverdediger Novak Djokovic in drie zwaarbevochten sets en won uiteindelijk met 6-4, 3-6 en 7-6(2).

Nadal brak Djokovic al vroeg in de eerste set na wat onkarakteristieke fouten van de Serviër. De Spanjaard hield die break lang vol en werd te laat teruggebroken door Djokovic, die toen al een tweede servicebeurt af had moeten staan. Op 5-4 serveerde Nadal de set alsnog gedecideerd uit.

In de tweede set speelde Djokovic aanzienlijk beter, en wist hij de enige break van de set te forceren, waarna de derde set een feit was. Beide spelers waren daarin ongenaakbaar in hun servicebeurten, en alleen Nadal kreeg twee breakkansen, die echter snel weg werden geslagen door een zeer consistente Djokovic.

In de tiebreak van de derde set was het echter eenrichtingsverkeer. De Spanjaard kwam al heel vlug op een 6-0 voorsprong, die hij niet meer weggaf. Djokovic wist nog net twee puntjes te pakken voordat de wedstrijd ten einde was.

Het was alweer de 36e ontmoeting tussen de twee toptennissers. Daarvan won Nadal, die altijd het overwicht op gravel heeft gehad, er nu 21. De Spanjaard kan zich nu opmaken voor de finale tegen de Canadees Milos Raonic, die zijn landgenoot Vasek Pospisil in drie sets versloeg. Het is voor Nadal de vijfde Masters-finale op rij.