Vijf doden bij illegale straatrace in Suriname

anoniem_22072019025900

Bij een illegale straatrace tussen twee auto's in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zijn zaterdagochtend vijf doden gevallen. Een zesde slachtoffer raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Dat meldt de Surinaamse politie.

Het ongeval vond plaats in het zuiden van de hoofdstad, in de buurt van een sporthal waar net een muziekoptreden was geweest. Na het optreden gingen twee wagens racen op de openbare weg. Bij een inhaalmanoeuvre kwam een van de racende voertuigen op de andere rijhelft terecht, waar de auto eerst tegen een lijnbus botste en vervolgens tegen een andere auto.

De klap was enorm. De racende wagen werd weggeslingerd en kwam ondersteboven tegen een elektriciteitsmast terecht. Enkele passagiers werden uit de auto geslingerd. Alle vier inzittenden van de wagen, twee mannen en twee vrouwen, waren op slag dood. Hun lichamen zijn zwaar verminkt.

Een vijfde man, de bestuurder van de personenwagen die op de andere rijhelft werd aangereden, bezweek onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een zesde persoon vecht momenteel in het ziekenhuis nog voor zijn leven. Over de identiteit en de nationaliteit van de slachtoffers is nog niets bekend, maar er wordt van uitgegaan dat het allemaal Surinamers zijn.

De chauffeur van de andere wagen die deelnam aan de race kwam er zonder kleerscheuren van af. Het is nog niet duidelijk of hij intussen is aangehouden.

In eerste instantie werd uitgegaan van kwade opzet. Volgens ooggetuigen was er tijdens het evenement een ruzie ontstaan tussen de inzittenden van de twee auto's en was de ene wagen met opzet met volle snelheid ingereden op het andere voertuig. Dat blijkt nu niet te kloppen. "Het ongeluk is volledig te wijten aan stoerdoenerij. Van een wraakactie of moord is geen sprake", zei een politie-inspecteur op een persconferentie in Paramaribo zaterdagavond.

Dit jaar verloren al 45 personen het leven in het Surinaamse verkeer, dat als zeer gevaarlijk bekendstaat.