VS woedend over vrijlating drugsbaas Mexico

anoniem_22072019025900

De Verenigde Staten zijn woedend over de vrijlating van de Mexicaanse drugsbaas Rafael Caro Quintero. Hij werd vrijdag op vrije voeten gesteld door een Mexicaanse rechtbank. De rechter bepaalde dat Quintero door de verkeerde rechtbank is veroordeeld.

Quintero zat een celstraf van veertig jaar uit voor de moord op en ontvoering van een agent van de Amerikaanse narcoticabrigade. Het Amerikaanse ministerie van justitie noemde de vrijlating van Quintero 'zeer verontrustend'. "Het ministerie van justitie en in het bijzonder de DEA, zijn uitermate teleurgesteld over dit besluit", liet het ministerie in een verklaring weten.

Een vereniging voor oud-agenten zei 'woedend' te zijn en weet de vrijlating van Quintero aan corruptie van de rechterlijke macht in Mexico. "De vrijlating van deze gewelddadige slager is er opnieuw een voorbeeld van hoe pogingen van de VS samen te werken met de Mexicaanse regering worden gefrustreerd door donkere krachten die in schaduwen van de Mexicaanse rechtspraak actief zijn", aldus de vereniging.