Rechter geeft ex Usher geen gelijk in voogdijzaak

Redactie

Het verzoek van de ex-vrouw van r&b-zanger Usher over de tijdelijke voogdij van hun twee kinderen is afgewezen. Dat bepaalde een rechter in Atlanta vrijdag tijdens een spoedhoorzitting.

Tameka Foster Raymond had gevraagd om een hoorzitting omdat de 5-jarige Usher Raymond V maandag in het ziekenhuis belandde nadat hij had klemgezeten in een afvoer op de bodem van het zwembad van zijn vader. Het jongetje werd uit het water gehaald door een aannemer die op dat moment aan het werk was in het huis van Usher. De rechter zei dat hij niet met zekerheid kon zeggen of iemand iets had kunnen doen om het incident te voorkomen.

Het opgetrommelde ambulancepersoneel trof het jongetje 'alert en ademend' aan. Niettemin werd de kleuter voor de zekerheid afgevoerd naar het ziekenhuis. Op het moment van de hoorzitting lag Usher Raymond V nog steeds in het ziekenhuis. ''Het is duidelijk dat hij leeft, maar ze houden hem ter observatie om er zeker van te zijn dat alles oké is,'' aldus de moeder.

Tameka claimde dat de kleuter alleen was tijdens het incident, maar volgens Usher paste een tante aan de rand van het zwembad op het jongetje. Usher was zelf in een opnamestudio een paar kilometer verderop.

Usher en Tameka waren beiden aanwezig bij de hoorzitting. Na de uitspraak liep Usher naar zijn ex-vrouw, die erg emotioneel was tijdens de zitting, en omhelsde haar. Bijna een jaar geleden overleed Tameka's 11-jarige zoon Kile Glover, de stiefzoon van Usher, nadat de jongen tijdens het zwemmen was geraakt door een jetski.