Hotelfestival schrapt botoxinjecties

Redactie

Bezoekers van het House of Bad Habits-feest in Amsterdam kunnen zich toch niet laten injecteren met botox. Dat meldt de organisatie van het festival vrijdag. Eerder op de dag ontstond ophef rond het evenement. De GGD en de Vereniging voor Plastische Chirurgie maakten zich volgens De Telegraaf ernstig zorgen over de manier waarop de cosmetische behandeling zou worden uitgevoerd.

"Naar aanleiding van die berichten besloot de cosmetische arts zich terug te trekken van het festival en hebben we het onderdeel maar in zijn geheel geschrapt", aldus een woordvoerder van het festival, dat plaatsvindt in het Hilton Hotel. De festivalorganisatie is nog aan het kijken of er een alternatief komt voor de botoxinjectie. "Misschien laten we een plastisch chirurg advies geven", aldus de zegsvrouw.

Het House of Bad Habits-festival wordt voor de eerste keer gehouden en is een 'stout' festival dat in het teken staat van 'onweerstaanbare' verleidingen. "Het is absoluut geen seksfeest, zoals was te lezen in de media", benadrukt de woordvoerder. Op het festival zijn volgende week zaterdag onder meer goktafels, ijsmakers en een playmate aanwezig.