[Ligue 1] PSG en Cavani niet langs Montpellier

Boris (borisz)

Paris Saint-Germain is op de eerste speeldag van de Ligue 1 meteen tegen averij opgelopen. Bij Montpellier kwam de rijke club niet verder dan 1-1. Met de peperdure aankoop Edinson Cavani begon PSG het nieuwe seizoen met een uitduel bij Montpellier, de landskampioen van twee seizoenen geleden.

Bij het debuut van trainer Laurent Blanc was er vanzelfsprekend een basisplaats weggelegd voor Zlatan Ibrahimovic. Ook onder meer Thiago Silva, Lucas, Javier Pastore en Ezequiel Lavezzi stonden aan de aftrap.

PSG kreeg binnen tien minuten een flinke domper te verwerken, toen het op achterstand kwam dankzij een treffer van Rémy Caballa. Nadat een schot van Emanuel Herrera in eerste instantie nog werd geblokt, was Caballa in de nastoot wel trefzeker: 1-0. PSG kreeg via Lucas en Ibrahimovic nog voor rust de kans om het duel weer gelijk te trekken, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp.

In de tweede helft gingen de hoofdstedelingen nadrukkelijker op jacht naar doelpunten. Halverwege de tweede helft zorgde een voormalig Ajacied voor de verlossing. Na goed doorkoppen van Ibrahimovic had Maxwell een vrije doortocht naar het doel en de Braziliaan faalde vervolgens niet: 1-1. Na 71 minuten kwam ook Cavani binnen de lijnen.

De Uruguayaan stond koud in het veld, toen Montpellier na de tweede gele kaart van Abdelhamid El Kaoutari met tien man verder moest. In de slotminuut leek invaller Rabiot de winnende PSG-goal op zijn hoofd te hebben, maar zijn inzet werd ternauwernood gestopt.